Foto: SVT

Nattidrott för unga invigs på Porsön

Uppdaterad
Publicerad

Från och med nästa helg kommer det att erbjudas idrottsaktiviteter och kultur för unga i Porsöhallen i Luleå varje fredag och lördagskväll fram till midnatt. Idag invigs projektet ”Nattidrott” med en stor familjefest.

Projektet Nattidrott ska erbjuda unga mellan tolv och 20 år ett aktivt häng tillsammans med andra unga under fredags- och lördagskvällar. Premiären för Nattidrott sker visserligen på dagtid, men kommande helger är det gratis aktiviteter mellan klockan 19 och midnatt som gäller.

Oroligt bostadsområde

– Det finns ett gammalt rykte om att Porsön skulle vara oroligt. Vi vill ge de unga som bor i området ett alternativ till att hänga på stan, säger Isa Ponturo, Norrbottens Idrottsförbunds projektledare för Nattidrott.

I klippet ovan hör du projektledaren Isa Ponturo berätta mer om vad Nattidrott är. Bakom projektet står Norrbottens idrottsförbund med stöd av Riksidrottsförbundet och Luleå kommun.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.