Nedläggningshotade festivalen firar tio år

Uppdaterad
Publicerad

I helgen pågick Musikens Makt på Gültzaudden i Luleå. Och inte nog med att festivalen fått framflyttat datum – så firade de tio år.

På sitt tioårskalas firades festivalen med ett nostalgiquiz och strandkalas där det bjöds på allergivänlig tårta. Och även om inte vädret var det varmaste en sommar kan erbjuda så är projektledaren Elisabeth Rosenbrand nöjd att slippa all regn och storm som varit återkommande år efter år.

– Det känns toppen att vi fått framflyttat festivaldatumet och även om man hoppats på ännu varmare väder så är det ju detta vi har kämpat för i flera år, säger hon.

Kör på samma koncept

Elisabeth Rosenbrand berättar att Musikens Makt inte har genomgått några större förändringar i år, utan kör på samma koncept som tidigare där hela festivalens byggstenar är den sköna stämningen och atmosfären.

Vilka är höjdpunkterna enligt dig på festivalen i år?

– Oj, jag vill verkligen se allt. Men karaoke i potatiskällaren, Loreen vid solnedgången på strandscenen. Jag tror även att Hurula kommer att dra mycket folk på hemmaplan.

Framtiden för festivalen

Hur känns det nu att festivalen blev av trots nedläggningshotet?

– Vi börjar bli ganska vana vid det här ständiga nedläggningshotet. Det är jätteroligt att få göra festival, men man blir så trött när det ständigt är så osäkert. Men sen är det självklart dessa dagar som kampen lönar sig, säger hon.

På frågan om framtiden svarar Elisbeth Rosenbrand att hon inte kan ge ett svar om framtiden just nu. Men att hon självklart hoppas på att det finns en för Musikens Makt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.