Gestamp HardTechs vd Johan Black tror på en 80-procentig produktion efter semestrarna. Foto: SVT

Gestamp HardTech i Luleå ser ljusning i sikte

Uppdaterad
Publicerad

Verkstadsföretaget Gestamp HardTech i Luleå, som tillverkar komponenter till bil- och lastbilsindustrin, ser nu ut att ha vänt den negativa trend som coronapandemin orsakat.

– Det har återhämtat sig sedan tidig vår så vi börjar komma upp i produktionsvolymer, säger företagets vd Johan Balck.

Nästan för fullt

Under våren har omkring 125 av Gestamp HardTechs 250 anställda i Luleå varit korttidspemitterade på grund av coronapandemin, berättar Johan Balck.

Coronaviruset i Norrbotten

Idag går man nästan på full produktion.

– De sista två, tre veckorna har vi nästan kört 80 till 90 procent av vår kapacitet. Det är fler och fler länder och fabriker som öppnar upp och det är väl det som är orsaken till en större orderingång till oss.

”Hoppas det håller i sig”

Efter semestrarna räknar vd:n Johan Balck att produktionen ska vara uppe på 80 procents kapacitet.

– Det är jättesvårt att prognostisera men vi tror på en 80 procentig kapacitet direkt efter semestern. Och vi hoppas det håller i sig.

Gestamp HardTech tillverkar komponenter till bil- och lastbilsindustrin och är världsledande på sitt område. Företaget har 250 anställda i Luleå. 2005 köptes HardTech av det spanska företaget Gestamp Automoción.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Norrbotten

Mer i ämnet