Mats Rantapää, platschef Nordan. Foto: SVT

Nordan öppnar dörrarna för (SD)

Uppdaterad
Publicerad

Lokalfrågan har löst sig för Sverigedemokraterna. Sedan Folkets hus i Gällivare stoppat partiets möte har en ny lokal hittats.

Under onsdagen kontaktade Sverigedemokraterna Nordan i Malmberget som lovat att öppna sina lokaler för partiet.

– Som vi ser det är det en vanlig offertförfrågan från en kund. Visserligen från ett kontroversiellt parti men det är ändå ett riksdagsparti vi pratar om, säger Mats Rantapää, platschef på Nordan.

SD stoppas i Gällivare

Så ni har inte någon policy om vilka ni hyr ut till?

– Visst finns det säkert någon vi skulle kunna neka men är det ett riksdagsparti så tycker vi inte att vi kan neka dem. Jag tycker inte som dem, jag är socialdemokratisk fullmäktigeledamot i Gällivare, men det är min privata sida.

Att Folkets hus beslut väckt debatt inte bara i Gällivare har även Mats Rantapää märkt av.

– Jag fick samtal igår från en arg person från Storuman som trodde att det var vi som hade nekat Sverigedemokraterna en lokal och som undrade hur i helvete vi kunde agera så. Så visst har det här rört upp känslor.

LÄS OCKSÅ: Sa nej till (SD) – överösta med hot

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

SD stoppas i Gällivare

Mer i ämnet