Norrbotten tog guld i Pimpel-SM

Uppdaterad
Publicerad

Det blev laget från Sportfiskeklubben i Luleå som tog hem guldet i Pimpel-SM i herrseniorklassen och därmed också vandringspokalen.

Seniorherrlaget med Sebastian Dagman, Jonas Seger och Ulf Keinström fick tillsamman en total fångst på 8712 gram vilket räckte till guldet.

Dåligt väder och lite fisk

Det var inte många meter sikt idag ute på tävlingsvattnet vid stadsfjärden i Luleå när de sista tävlingarna i pimpel-SM 2019 drog igång idag på morgonen.

Men det ihärdiga snöfallet lät inte stoppa de 850 deltagarna, som många kommit långväga för att tävla i pimpel-SM. Och senare kom också snöuppehållet.

– Några få som blivit sjuka dök inte upp men reste kom trots att det snöade kraftigt bitvis, men det var dåligt med fisk och dagens deltagare var inte på lika bra humör som igår, säger Stig Granström som är ordförande för Pimpel-SM 2019 i Luleå.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.