Smittskyddsläkare Anders Nystedt har pekat ut ungdomshockeyn som en arena för smittspridningen. Foto: Fredrik Sandberg/TT

Norrbottens Ishockeyförbund – ”Smittan är inte över”

Uppdaterad
Publicerad

På måndagen när smittskyddsläkare Anders Nystedt kommenterade den växande smittspridningen i länet, kallade han ”ungdomshockeyn för en arena för smittspridningen”. Ett utlåtande som Benny Westerlund, ordförande för Norrbottens Ishockeyförbund, inte ifrågasätter. 

– Jag har svårt att gå emot han i det här fallet, han är ju smittskyddsläkare, säger Benny Westerlund.

Under förra veckan ställde Luleå Hockey:s U-16 lag in en av sina matcher efter att två spelare testat positivt för covid-19.

– Det jag har fått till mig från Luleå Hockey är att de testade alla i laget och att de vidtog åtgärder för att hålla smittade och osmittade spelare från varandra, till exempel separat transport, säger Benny Westerlund.

Efter de konstaterade fallen har även träning för det aktuella laget pausats som ett sätt att minska risken för fortsatt spridning bland spelarna.

Testar i större utsträckning

Han uppger även att det är vanligt att klubbarna testar spelare på den här nivån innan de åker iväg på match om det är någon som är borta eller visar symptom.

– Där tycker jag att klubben visar sitt ansvar och genom att de åtgärder som de vidtagit. Vi vill inte ha någon fortsatt spridning i laget och det gäller även andra lag, säger Benny Westerlund.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer