Foto: Håkon Mosvold Larsen/TT

Norwegian börjar flyga till Luleå igen

Uppdaterad
Publicerad

Från och med första juli flyger Norwegian återigen mellan Stockholm och Luleå. 

Flygbolaget återupptar totalt 76 linjer från och med första juli, dessa omfattar både inrikes och utrikesdestinationer inom Europa. En av linjerna är den mellan Stockholm Arlanda och Luleå airport. Enligt ett pressmeddelande kommer bolaget flyga mellan Luleå och Stockholm med elva avgångar i veckan. 

I Sverige kommer, förutom Luleå, kommer även Umeå och Visby trafikeras.

Coronaviruset i Norrbotten

- Vi återupptar flygningar till ett flertal destinationer som kunderna har efterfrågat. Nu när våra konkurrenter har kommit igång med stora delar av sitt utbud vill vi också vara med och bidra till att samhället sakta återgår till det mer normala, säger Jacob Schram, Norwegians koncernchef, i pressmeddelandet.

Det var i slutet av mars som flygbolaget ställde in alla avgångar i Sverige på grund av coronaviruset.

SAS flyger redan mellan Luleå och Stockholm och kommer enligt flygstationschef på Luleå airport, Ann-Christin Viklund, som SVT pratade med tidigare i veckan, att öka antalet avgångar succesivt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Norrbotten

Mer i ämnet