Foto: SVT

Nu är det klart: Luleå får kreativ mötesplats för unga

Publicerad

I mars öppnar Exiled Dance Crew en kreativ mötesplats för unga, där det finns möjlighet till både läxläsning och att dansa.

Nu är det klart att Exiled Dance Crew kommer att kunna erbjuda ungdomar i Luleå en efter skolan-verksamhet och kreativ mötesplats under vårterminen.

– ABF går in och sponsrar med 62.000 kronor så att vi kan ha en efter skolan-verksamhet i våra nya lokaler, berättar Jouni Vesa, en av grundarna till dansföreningen Exiled Dance Crew.

Här ryms massor av hip hop 

Verksamheten kommer att hålla öppet vardagar mellan klockan 14 och 17 under en provperiod på tre månader.

– Vi har tänkt att det ska bli en kreativ mötesplats för barn och ungdomar. Jag tror att folk behöver en mötesplats där man kan skapa. Här ska man kunna göra läxor, dansa och utöva olika uttrycksformer inom hiphop, säger Jouni Vesa.

– Jag tror att det kommer att finnas efterfrågan bland de som kanske vill dansa, men som inte vågar eller har råd att ta en klass. Man kan ju komma och dansa och prova på lite i lokalen.

Hur har den här idéen kommit upp?

– Det har varit lite löst i luften. Jag kommer själv från Sörmland och fryshuset har ju alltid varit jäkligt coolt, säger Jouni Vesa.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer