Ambulanspersonalen får efter lång oenighet mellan Luleå kommun och Region Norrbotten flytta in i de nya lokalerna. En tidig julklapp, menar Helén Wiklund Wårell, stadsbyggnadschef. Foto: SVT/Arkiv

Ambulanspersonalen i Luleå får äntligen flytta från rivningskåken

Publicerad

I 19 månader har ambulanspersonalen i Luleå varit fast i en rivningskåk medan räddningstjänsten kunde flytta direkt till den nya stationen. Men nu har Luleå kommun och Region Norrbotten kommit överens om ett hyresavtal även för ambulansverksamheten.

– Den första december kan ambulanspersonalen flytta till de nya lokalerna, säger Helén Wiklund Wårell, stadsbyggnadschef.

I april förra året gick kortegen från gamla brandstationen i centrala Luleå till den nya på lilla Mjölkudden nära universitetet. Men när kortegen nått sitt mål var det bara för ambulansen att vända tillbaka igen eftersom regionens hyresavtal med kommunen inte var klart.

Oenigheten har i korthet gällt lokalhyran och hur mycket av de gemensamma ytorna som regionen ska betala för – men nu är man alltså överens.

– Det känns som en tidig julklapp, säger Helén Wiklund Wårell.

– Jag är glad att vi nu är överens och framförallt känns det bra att vår personal inom ambulansen nu kan flytta till de nya lokalerna, säger Ulf Bergman, tillförordnad regiondirektör.

Luleå kommun och regionen har en längre tid diskuterat hyresavtalet gällande ambulansens lokaler i den nya räddningsstationen på Risslan i Luleå.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer