Anders Sandlund, rektor Hortlax skola, har träffat flera elever som tycker att det ska bli kul att testa distansundervisning. Foto: Jimmy Bäckström/SVT

Sju lärare covidsjuka – distansundervisning för alla Hortlax-elever

Publicerad

Sju lärare är sjuka och det råder vikariebrist på Hortlax skola i Piteå. Med start nästa vecka kommer samtliga elever därför att distansundervisas.

Bakgrunden till beslutet är dels det ansträngda bemanningsläget och den smittspridning av Covid-19 som sker i skolan. Redan i måndags testade en klass distansundervisning och nu följer resten i samma spår.

– Vi bedömer att den första åtgärden inte är tillräcklig och har därför i samråd med regionens smittskyddsläkare beslutat att tillfälligt stänga Hortlax skola under perioden 7–10 december, säger Malin Westling skolchef Piteå kommun.

Coronaviruset i Norrbotten

Lyckad stängning av ansatt skola

Information om omställningen har gått ut till vårdnadshavarna. Eleverna ska koppla upp sig via sin dator enligt ordinarie schema och mot undervisande lärare och lektion.

– Vi såg ett gott resultat från den tillfälliga stängningen av Strömnäs skola och är förhoppningsfulla att en veckas stängning av Hortlax skola ska få samma positiva effekt, säger Westling.

Rektor Anders Sandlund har träffat flera elever som är positivt inställda till den nya undervisningsformen.

– Men precis som eleverna är lärarna och personalen nybörjare på det här så vi ska göra så gott vi kan, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Norrbotten

Mer i ämnet