Nu vill S återvinna förtroendet efter katastrofvalet

Uppdaterad
Publicerad

I Gällivare startar Socialdemokraterna ett åtgärdsprogram inför valet 2022 kring hälso- och sjukvårdspolitik. Man ska besöka sjukvårdsinrättningar och knacka dörr i länets alla kommuner.

Ingången är ödmjukhet de vill lyssna varför norrbottningarna i hela länet inte tycker att Socialdemokraterna har den bästa politiken för hälso- och sjukvård.

Vårdens utveckling

– Vi vill prata om vårdens utveckling, vi ser att den förändras på olika sätt och att det finns ett antal frågor som behöver belysas. Det är demografin, folkhälsan och den ökade specialiseringen inom vården, men framför allt handlar det om hur vi ska klara av kompetensförsörjningen för att möta de allt större behov som vi ser att norrbottningarna och Sverige har när det gäller hälso- och sjukvård, säger Anders Öberg (S) oppositionsråd Region Norrbotten.¨

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.