Hockeyarenan i Luleå har förvandlats till en plats för vaccinering. Möt Ann-Marie Burman som var först ut med att få en spruta mot covid-19. Foto: Jonathan Ferm/SVT

Nu ska hundratals Luleåbor vaccineras i Coop Arena – Ann-Marie Burman var först ut

Uppdaterad
Publicerad

Under tre dagar kommer runt 400 Luleåbor att vaccineras mot covid-19 i Coop Arena i Luleå. Ann-Marie Burman var först på plats.

– Sprutor har man fått förr. Så det var ingenting, säger hon.

Idag växlar vaccinationstakten i Norrbotten upp rejält när hockeyhallen i Luleå förvandlas till ett slags ”sjukhus”. 750 personer med hemsjukvård är först ut att vaccineras i hockeyarenan.

– Vi har jobbat under två veckors tid med att rigga det här, säger Lena Kruse, verksamhetschef på socialförvaltningen i Luleå.

Coronaviruset i Norrbotten

15 bås på två plan

Efter att personerna med hemsjukvård vaccinerats rullar prioriteringsordningen på med hemtjänsten, personal inom hemsjukvård, vuxna som lever tillsammans med någon ur en riskgrupp och äldre. Region Norrbotten kommer också att vaccinera sina målgrupper i arenan.

Det finns totalt femton vaccinationsbås fördelat på två plan. Planen är att varje vaccination ska ta 20 minuter. Om tre veckor kommer alla att få komma tillbaka till arenan för en andra spruta.

I videon ovan får du möta Ann-Marie Burman från Gammelstad som var först ut med att vaccineras i hockeyarenan!

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Norrbotten

Mer i ämnet