Regiondirektör Anna-Stina Nordmark Nilsson. Foto: Maria Fäldt

Nu sänker Region Norrbotten beredskapen

Uppdaterad
Publicerad

Från och med onsdagen sänker Region Norrbotten beredskapsläget från den näst högsta nivån till det som kallas stabsläge. ”Vi är inte på normalnivå, men vi har sett under sommaren att siffrorna för Norrbotten ser bra ut.” säger regiondirektören Anna-Stina Nordmark i ett pressmeddelande.

Varje dag är det ytterligare några personer i Norrbotten som testar positivt för coronaviruset. Regionens siffror under onsdagen var att 1651 personer har konstaterats smittade i länet. Av dem vårdas fyra personer på sjukhus, varav två på intensiven.

Färre patienter behöver vård

Under sommaren har siffrorna ändå sett tillräckligt bra ut för att regionen nu ska sänka sitt beredskapsläge från den näst högsta nivån till det som kallas stabsläge. Det innebär att den regionala krisledningen enbart kliver in vid behov för att fördela om resurser mellan sjukhusen.

– Vi är inte på normalnivå, men vi har sett under sommaren att siffrorna för Norrbotten ser bra ut. Trots att vi har en omfattande testning är det få som har covid-19 vilket i sin tur gör att färre patienter behöver vård på sjukhus nu än i våras, säger regiondirektören Anna-Stina Nordmark Nilsson i ett pressmeddelande från Region Norrbotten.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer