Hans Rosenfeldt är säker på att den första boken kommer att bli en tv-serie. Foto: Matilda Paby/SVT & Randi Gitz/SVT.

Bron-författarens deckare ska dra turister till Haparanda

Uppdaterad
Publicerad

Författaren Hans Rosenfeldts nya deckare utspelar sig i Haparanda och kommunalrådet Sven Tornberg (C) hoppas att boken liksom inspelningen av tv-programmet Robinson kommer locka turister till staden.

Hans Rosenfeldt som bland annat ligger bakom tv-serierna Bron och Marcella är nu aktuell med en ny spänningsroman – Vargasommar.

Haparanda ingen slump

Boken är första delen i kriminalserien om Haparandapolisen Hanna Wester och det är ingen slump att den utspelar sig i Haparanda.

– Jag var i Haparanda för 10-12 år sedan på ett seminarie här uppe och ville bara minnas att det var ett coolt ställe, och om jag nu ska skriva om ett ställe i Sverige så ska jag välja någonting som känns roligt att skriva om, säger Rosenfeldt.

Ljus framtid för deckarserien

Hur många böcker det kommer att bli i serien om Haparandapolisen Hanna Wester är fortfarande oklart.

– Det är det ingen som vet riktigt. Ett par, fem, kanske sex, åtta kanske. Jag håller på så länge jag tycker det går bra, är roligt och så länge det känns som att läsarna vill läsa mer, säger Hans Rosenfeldt.

I klippet ovan hör du kommunalrådet Sven Tornberg och Hans Rosenfeldt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.