Den nya gymnasieskolan i Kiruna blir klar tidigare än beräknat. Bilden är på nuvarande Hjalmar Lundbohmsskolan.

Ny skola i Kiruna byggs snabbare än planerat

Uppdaterad
Publicerad

Den nya gymnasieskolan i Kiruna nya centrum ska vara klar redan år 2022. Två år tidigare än vad som tidigare planerat som sista datum för skolans invigning.

– Vi har haft år 2024 som ett tidigare mål för färdigställandet, så det går framåt, säger Peter Fredriksson, huvudprojektledare för stadsomvandlingen.

Personalen på nuvarande gymnasieskolan Hjalmar Lundbohmsskolan är glada över beskedet att den nya skolan ska stå klar redan 2022.

– Vi har problem med inomhusluften så det är förstås ett jättepositivt besked. Vi ser fram emot att skolan blir färdigställd tidigare, säger rektorn Ingalill Gunillasson Sevä.

Stadsomvandlingen i Kiruna

Löste sig

Peter Fredriksson säger att det är lyckade upphandlingar som gör att skolan kommer att stå klar år 2022.

– Vi har inte velat konkurrensutsätta andra byggprojekt i Kiruna centrum eftersom vi har haft svårt att hitta entreprenörer tidigare, men nu har det löst sig och därför kan vi gå vidare med skolbygget snabbare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Stadsomvandlingen i Kiruna

Mer i ämnet