Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Hör mer om hur nya campusutvecklaren Greta Wimander, tänker kring att försöka forma ett nytt campus i Piteå i videon ovan. Foto: Jimmy Bäckström/SVT

Så ska LTU:s campus i Piteå räddas – satsar på fler studieplatser

Uppdaterad
Publicerad

Nedlagda utbildningar och färre studenter. Det har varit tuffa år för LTU i Piteå – men nu ska gemensamma krafttag skapa fler utbildningsplatser och forskarplatser.

Under onsdagen kallade Piteå kommun, Pikab och Piteå Science Park till en presskonferens för att berätta mer om planerna för att utveckla Campus Piteå.

”Det är ett superhårt arbete”

Kommunchefen Andreas Lind uppger att det finns en stor vilja att utveckla stadens campus. Men ambitionerna måste höjas ännu mer och för att koordinera arbetet har man anställt Greta Wimander, chef Innovationsarenan Piteå Science Park, som ny campusutvecklare.

– Det är ett superhårt arbete, men jag är redo att börja jobba med det här i höst, säger hon.

Hur ska ni locka tillbaka studenterna till Piteå igen?

– Jag tror att man måste tänka att det är ett långsiktigt arbete på tio år ungefär. Samtidigt som vi idag har dialog med aktörer som redan nu kan börja jobba för att skapa fler studieplatser. Sedan handlar det också mycket om att skapa nytt, vilket Piteå har en tradition av sedan tidigare, säger Greta Wimander, ny campusutvecklare.

Hör mer om ambitionerna och vad kommunchefen Andreas Lind tänker i videon ovan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer