Siv Nilsson visar hur stora råttor hon har sett i Boden. – Jag har försökt få hjälp att få bort dem på alla möjliga vis, säger hon. Foto: SVT/Erica Larsson

Nya råttproblem i Boden – pensionären Siv: ”Äcklad och rädd”

Uppdaterad
Publicerad

Flera boende i närheten av sopsorteringen vid Coop:s parkering i Boden är besvärade av råttbesök på kvällarna då gnagarna ätit sig mätta på rester från soporna och sedan springer om kring på trottoarer, vägar och gräsmattor nära lägenheterna.

– Jag har försökt få hjälp att få bort dem på alla möjliga vis men det känns om jag kommer hinna dö innan någon tar tag i råttproblemet, säger bodensaren och pensionären Siv Nilsson.

Hon har sin lägenhetsbalkong bara några meter från sopsorteringen där råttorna samlas.

– Jag riktar ingen kritik mot Coop. Det är allmänheten som slarvar med soporna de slänger som sedan lockar hit råttorna.

I videon ovan hör du Siv Nilsson berätta om sina möten med råttorna i centrala Boden – och så får du se hålen som råttorna grävt för att ta sig in till sopstationen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.