SVT:s tidigare lokaler inne i Luleå centrum håller på att byggas om till en mötesplats för ungdomar och unga vuxna. Robin Lindquist kommer att vara verksamhetsledare.

Nytt kreativt hus för Luleås unga

Uppdaterad
Publicerad

Luleås ungdomar och unga vuxna ska få en ny mötesplats i centrum. Lokalerna som Sveriges television flyttade ut ur förbereds för att inrymma aktiviteter som attraherar unga i Luleå.

Målgruppen för mötesplatsen för unga i Luleå är bred. Alla Luleåbor mellan 16 och 30 år ska känna sig välkomna här.

– Jag vet att det är en utmaning att vi vill att både unga som börjat gymnasiet och unga vuxna ska känna sig hemma här men jag tror att de kan samlas kring gemensamma intressen, säger verksamhetsledaren Robin Lindquist som nyss börjat sin anställning.

Öppen för idéer

Han uppmanar folk som har idéer om den framtida verksamheten att kontakta honom.

– Jag ser framför mig ett hus som är öppet under nästan alla dygnets timmar. Ett hus som är tillgängligt och där man kan bara vara och umgås och även utveckla sina egna idéer.

Det kommer att finnas café, en scen, atelje för kreativt skapande och även fri wifi för att man ska kunna jobba och plugga i lokalerna. Robin Lindquists inspirationskälla är bland andra fryshuset i Stockholm och ungdomens hus i Trömsö men han kommer besöka fler ställen för att hämta idéer.

Första gången

Något liknande har inte funnits i Luleå tidigare enligt verksamhetsledaren.

– Ungdomens hus var mer som en fritidsgård. Det här kommer att bli en helt ny sorts mötesplats i centrum.

Lokalerna kommer att öppnas under våren.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.