Emil Abdullin, tvåa i alpina herrklassen. Foto: Simon Eliasson/Luleå Tekniska Universitet

Nytt publikrekord för Big air

Uppdaterad
Publicerad

Luleå Big air slog publikrekordet från ifjol, hela 8.000 personer uppges ha besökt tävlingen.

Elitåkare från hela Norden bjöd på häftiga trick och hopp från den 22 meter höga hopprampen när Luleå Big air avgjordes under lördagen.

Precis som ifjol blev det också en riktig folkfest för tävlingen som i år fått internationell tävlingsstatus och som arrangeras för fjärde året i rad.

Enligt arrangörerna slog man nämligen nytt publikrekord då tävlingen lockade runt 8.000 åskådare till studentområdet i Luleå.

– Det har varit helt otroligt! Vi har steppat upp och ställt genomgående högre krav på arrangemanget i och med att Luleå Big Air har blivit FIS–klassat via Svenska Skidförbundet. Vi slog vårt publikrekord ordentligt och åkarna, som kommit hit från hela Norden, har verkligen varit på en helt ny nivå, säger Hugo Mörtsell, marknadsföringsansvarig för Luleå Big Air i ett pressmeddelande.

Vinnarna i Luleå Big Air 2018

Alpin herrklass:

1. Pontus Nordström

2. Emil Abdullin

3. Axel Gottfridsson

Alpin damklass:

1. Wilma Johansson

2. Vilma Warpenius

3. Felicia Pettersson

Snowboard herrklass:

1. Isarr Edwinds

2. Gustav Lundström

3. Jökull Eli Berg

Studentklassen

1. Louie Ekepi

2. Erik Dahlén

3. Johan Niemi

Sickbird:

Kuura Koivisto

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.