Foto: SVT/Arkivbild

Officer på I19 misstänks för grovt vapenbrott – får sparken

Uppdaterad
Publicerad

När polisen genomförde en husrannsakan hemma hos mannen som nu misstänks för bland annat grovt vapenbrott och stöld hittade de åtta kilo sprängdeg.

Polisen hittade också en revolver som mannen saknade licens för, tändmedel, ammunition och dopingpreparat. Oberoende av den rättsliga utgången av fallet har försvarmaktens personalansvarsnämnd inte längre förtroende för mannen och har därför avskedat honom.

Kritiserar polisen

Mannen hävdar att han flyttat överbliven spräng- och tändmedel som förvarats i källaren på kasernen, eftersom han ansåg att de var en fara för personalen. Revolvern som polisen hittade ska också vara nästan 150 år gammal, och han hade för avsikt att förstöra den.

Det är andra dagen i rad som Försvaret i Norrbotten agerar mot personal som inte skött sig. Under onsdagen uppdagades det att flygflottiljen F21 utreder ett fall av sexuella trakasserier som ska ha skett under den stora övningen Aurora.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.