Hör Anders Öhlund vid länsstyrelsen om de privata ungdomsfesterna och att man måste ta eget ansvar i coronapandemin. Foto: SVT

Studentfesterna stoppas – då ökar antalet privata fester

Uppdaterad
Publicerad

Nu när studentfesterna stoppats får länsstyrelsen rapporter från polis och kommuner om ökat antal privata ungdomsfester i länet.

Coronapandemin i världen har lett till att till exempel årets studentbal och de klassiska studentflaken är inställda. I samband med detta har en ny trend poppat upp – stora privata ungdomsfester. För en månad sedan rapporterade polisen om en fest på drygt 100 personer i Gammelstad i Luleå.

Ökat antal privatorganiserade fester

Det här har lett till att länsstyrelsen i Norrbotten fått in rapporter från kommuner och polis om ett ökat antal privatorganiserade ungdomsfester.

 – Vi måste naturligtvis nå föräldrarna med information men ungdomar är faktiskt upp till 21 år och myndiga. De måste också kunna ta det här ansvaret, menar Anders Öhlund, stabschef på länsstyrelsens krisorganisation.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.