Oklart om resenärer från Luleå får flyga till Cypern idag Foto: SVT Arkiv

Vings resenärer får inte följa med till Cypern

Uppdaterad
Publicerad

Efter att Thomas Cook, som äger svenska Ving, går i konkurs ställs samtliga Vings flygningar in under dagen. Det innebär att passagerare som är bokade på flyget till Cypern från Luleå idag inte får följa med planet.

På resan finns både resenärer som bokat via Ving och via Tui och flyger gör Norwegian. Men beskedet är att alla som bokat via Ving inte kommer att få följa med utan får stanna kvar i Luleå. 

– Ja, det är den uppgift vi fått för en liten stund sedan, säger Ann-Christin Viklund, flygstationschef vid Luleå Airport.

På sin hemsida skriver Ving att samtliga charterflygresor ställs in under måndagen. Men resor där flygtransporten är med reguljärflyg som går enligt tidtabell, påverkas inte.

De resenärer som får sin resa inställd utlovas ersättning:

”Om vi ställer in resor och inte kan arrangera alternativa lösningar betalas hela resans pris tillbaka enligt paketreselagen” skriver Ving på sin hemsida.

”Det känns riktigt skönt att inte vara drabbad av konkursen” säger Greger Vikström som bokat resan via Tui.

På Luleå airport håller Greger Vikström på att checka in till det plan som nu alltså kommer att gå halvfullt till Larnaca

– Det känns riktigt skönt att inte vara drabbad av konkursen. Jag blev inte orolig när jag hörde talas om det. Vi har bokat resan långt i förväg.

Artikeln uppdateras under dagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.