Räddningstjänsten ryckte ut på en brand på skolan i Råneå. Foto: TT

Omfattande brand i Kalix – boende evakuerade

Uppdaterad
Publicerad

Räddningstjänsten larmades på morgonen om en brand i Påläng i Kalix.

Enligt SOS Alarm har det börjat med en bilbrand som sedan spridit sig till ett större förråd. När räddningstjänsten kom fram till platsen var förrådet övertänt.

Förrådet står bara några meter ifrån ett flerfamiljshus och därför har boende i huset evakuerats på grund av att det finns risk för spridning.

Flera styrkor deltog

Åtta fordon är på platsen. Styrkor från både Kalix, Töre och Råneå är på plats. Även en ambulans finns på platsen men ingen har varit i behov av den.

På grund av den omfattande branden är väg 703 från Påläng till Långmyran avstängd i båda riktningarna under släckningsarbetet.

Uppdatering

Eftersläckningsarbetet pågår. På väg 703 finns åter full framkomlighet.

Rökskadade lägenheter

Branden spred sig aldrig från förrådet till flerfamiljshuset men på grund av ogynnsam vind gick all rök mot boningshuset. Det har gjort att ett par lägenheter är rökskadade. Räddningstjänsten håller på att vädra ut så gott det går.

De tiotal boende som evakuerats är i nuläget placerade i en skola i närheten. De boende kommer att kunna flytta tillbaka in i sina lägenheter men det är i nuläget inte klart om alla kommer kunna flytta in direkt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.