Otydliga avtal skapar konflikt om ishall

Publicerad

Till helgen spelar Kiruna AIF kvalhockey till division ett. Men nu har en konflikt med den lokala hockeykonkurrenten Kiruna IF blossat upp. 

Konflikten handlar om Lombia ishall och Arena-restaurangen som Kiruna AIF vill använda under helgen. Lokalerna ägs av Kiruna kommun. 

Kiruna IF hävdar att föreningen har rätten till att bestämma över vem som får använda lokalerna och hyra restaurangen. 

Samma rättigheter

Kiruna AIF menar att lokalen är kommunens och att dom har samma rätt att använda den som alla andra och att dom har fått löfte av kommunen att få använda den till helgen. 

– Vi har två viktiga hemmamatcher mot Sollefteå och Brunflo. Kommunalrådet Stefan Sydberg (M) har sagt att vi har tillgänglighet till lokalen, men Kiruna IF vill inte släppa in oss i lokalen, säger Dan Jakobsson, Kiruna AIF. 

– Dom har fått möjligheten att få hyra lokalen av oss och det är vi som har rätten till lokalen, säger Thomas Jatko Kiruna IF 

Inget skriftligt avtal 

Nu står ord mot ord och det finns inga skriftliga avtal. Ingen på kommunen vill heller ta ansvar varför det inte finns några skrivna avtal 

– Själva byggnaden äger Kiruna kommun, men för tio år sedan gjordes ett muntligt avtal med Kiruna IF och nu måste vi reda upp det här med riktiga avtal, säger Kristina Zakrisson (S) kommunalråd Kiruna. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.