Frågan om vem som ska bli nytt kommunalråd i Luleå kan bli en politisk rysare för Socialdemokraterna.

Påbörjandet av Norrbotniabanan i (S) riktlinjer

Uppdaterad
Publicerad

Socialdemokraternas partikongress beslutade igår kväll att lyfta in påbörjandet av Norrbotniabanan, som en del av den botniska korridoren, i partiets politiska riktlinjer.  

– För fortsatt tillväxt och utveckling i Norrbotten är det här beskedet oerhört viktigt och en stor framgång, säger Luleås kommunalråd Niklas Nordström som är ombud vid den socialdemokratiska partikongressen i Göteborg.

Norrbotniabanan, som en del av den botniska korridoren, ska påbörjas, liksom planeringen av den regionala kollektivtrafiken för att upprätta goda anslutningar till de nya stationerna, lyder skrivningen i riktlinjerna.

– Att få in Norrbotniabanan och Botniska korridoren i de politiska riktlinjerna betyder mycket inför de beslut riksdagen tar senare om vart pengarna ska gå så från Norrbotten är vi väldigt nöjda, säger Niklas Nordström avslutningsvis.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.