I somras hittades en avliden man i en by utanför Pajala. Två personer sitter häktade sedan tidigare och nu har ytterligare en person häktats. Foto: Arkiv/Thommy Johansson/SVT

Pajalamordet – ytterligare en person häktad

Uppdaterad
Publicerad

Sedan tidigare har en man och en kvinna suttit häktade misstänkta för mord respektive mordbrand i en by utanför Pajala. Nu står det klart att ytterligare en tredje person häktas.

Det var den 29 juni som en man hittades död sedan räddningstjänsten ryckt ut på ett larm om skogsbrand. Brottsmisstanke uppstod och polisen grep senare en man i 60-årsåldern och en kvinna i 50-årsåldern.

Mannen häktades i juli misstänkt för mord, mordbrand och brott mot griftefriden. Även kvinnan häktades misstänkt för mordbrand och brott mot griftsfriden, men båda förnekar brott.

Ytterligare en man misstänks för mord

Nu står det klart att även en tredje person häktas. En man i 55-årsåldern och hemmahörande i Pajala kommun häktas misstänkt för mord.

Under dagen, vid 14 respektive 15-tiden, har åklagare begärt att omhäkta det par som sitter frihetsberövade sedan tidigare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.