Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Pandemi stoppar populär tävling på is Visa alla (2)
Visa alla (2)

Pandemi stoppar populär tävling på is

Uppdaterad
Publicerad

Det blir ingen skridskotävling på isbanan i Luleå i år. De nederländska arrangörerna har beslutat att ställa in tävlingarna som skulle ha ägt rum 21-28 mars.

-Det är en förmån att samarbeta med en professionell organisation som Schaatsen och naturligtvis tråkigt att de tvingas ställa in i år. Det viktigaste är att se till allas hälsa i det här läget och vi ser fram emot att välkomna dem tillbaka igen nästa vinter, säger Birgit Öhlund, affärsutvecklare och ansvarig samordnare för evenemang på Luleå Business Region.

Uppskattat

Anledning är att Nederländerna på grund av covid-19 pandemin beslutat att förlänga landets avrådan för utrikesresor till och med 31 mars. Arrangörerna Schaatsen har sedan tidigare avtalat om ytterligare arrangemang i Luleå 2022 och 2023. Skridskotävlingarna på isbanan i Luleå har blivit en uppskattad händelse bland besökare och Luleåbor. 

– Evenemanget passar verkligen Luleå och som inte bara skapat stolthet hos oss som bor här för den fina naturis vi har men som också så betydelsefullt har bidragit till att sprida kännedom om Luleå i Nederländerna, som är en viktig internationell marknad för vår besöksnäring, säger Birgit Öhlund.

Tillbaka nästa år

2019 avtalade arrangören och Luleå kommun om en förlängning av kontraktet med tre år och nästa år beräknas tävlingarna återupptas.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer