Här är fällen efter den fällda björnen. Foto: SVT

Pappan: ”Han var i chock och kände ingen smärta”

Uppdaterad
Publicerad

Pappa Jan Johansson var först på plats för att ta hand om sin skadade son efter björnattacken. Han berättar att sonen var mycket chockad.

Älgjägaren Eric Johansson, 24, attackerades under torsdagskvällen av en björn utanför Vittangi. Pappan Jan Johansson fick ta emot det första samtalet från den skadade sonen, och var snabbt på plats för att möta upp honom i skogen.

– Han var i chock och kände ingen smärta, säger Jan Johansson.

Eftersom björnjakten pågår så kommer den skjutna björnen ingå i den kvot som finns för jakten. Därför finns den nu hemma i familjens garage i Vittangi.

– Vi har tagit rätt på fällen. Köttet är skickat till slakteri, men det luktade inte gott så vi kommer inte att äta det, säger Jan Johansson.

Han har själv varit i kontakt med länsstyrelsen och polisen och saken är från myndigheternas sida utagerad. Nu koncentrerar han sig på att ta hand om den skadade sonen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.