Patrik Cehlin Foto: TT

Patrik Cehlin fortsatt sjukskriven

Publicerad

Luleå Hockeys forward Patrik Cehlin sjukskrivs fram till och med nyår. Det efter smällen mot huvudet under SHL:s försäsong.

Problemen med hjärnskakningar har förföljt Patrik Cehlin. Han drabbades först när han spelade med Rögle i en match just mot Luleå Hockey. LHF-spelaren kom till LHF inför säsongen 2017/2018 och imponerade med 14 mål och 10 assist på 36 matcher.

Inför den här säsongen har han sommartränat men efter att ha fått ytterligare en smäll mot huvudet under försäsongen har han varit borta från isen.

Under torsdagen träffade han representanter för LHF:s medical team och det beslutades att han skulle sjukskrivas till och med nyår. Efter det ska en ny utvärdering göras.

–Det är självklart väldigt tråkigt men ur det längre perspektivet så har vi kommit fram till att det förmodligen är det bästa för min hälsa och för min fortsatta karriär, säger Patrik Cehlin i en kommentar på klubbens hemsida.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.