En man har avlidit i en arbetsplatsolycka på Kronanområdet i Luleå.

Man avliden efter arbetsplatsolycka

Uppdaterad
Publicerad

En man har avlidit efter en arbetsplatsolycka på Kronanområdet i Luleå.

Enligt uppgifter från platsen ska mannen ha klämts mellan ett lastbilsflak och två tunga väggmoduler som vält.

– Jag kan bekräfta att det har skett en klämolycka men i nuläget går jag inte in på några detaljer kring hur det har gått till för då tas det för sanning. Utredningen är påbörjad, säger åklagaren Stig Andersson som just fått ärendet på sitt bord.

Arbetsplatsolycka på Kronan i Luleå

SOS fick larmet vid klockan 8.30 på tisdagsförmiddagen. Den skadade fördes medvetslös med ambulans till sjukhus men hans liv gick inte att rädda. De anhöriga är underättade.

”Väldigt tragiskt”

Polisen har under dagen gjort en platsundersökning. Den avlidne mannen jobbade som chaufför på uppdrag av BDX.

– Det som hänt är väldigt tragiskt. Direkt när vi fick besked om olyckan åkte ledningen ut till platsen och alla berörda har fått krishjälp av företagshälsovården, säger Anna Jonsson, kommunikationschef vid BDX.

Vilket ansvar har BDX?

–  Mannen var egen företagare och jobbade som vår medleverantör. Det är vårt ansvar att folk jobbar på rätt sätt men vi måste invänta Arbetsmiljöverkets rapport innan jag kan uttala mig mer om det, säger Anna Jonsson.

MISSA INTE: Så får du lokala nyheter i SVT:s app

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Arbetsplatsolycka på Kronan i Luleå

Mer i ämnet