Polisen har spärrat av en plats i Piteå kommun och utreder ett misstänkt mord. Foto: Jimmy Bäckström/SVT

Misstänkt mord i Piteå – anhållen person släppt på fri fot

Uppdaterad
Publicerad

En person har hittats död i Piteå. Polisen utreder händelsen som misstänkt mord alternativt dråp. En person anhölls men är nu släppt på fri fot.

Larmet kom till vid 19-tiden på onsdagskvällen, då polisen fick ett samtal om en skadad person på en adress i Piteå kommun.

När polispatrullen kom till platsen hittade de en död person.

Platsen är avspärrad

Vilka skador personen hade är oklart, men enligt uppgifter till Aftonbladet ska det röra sig om en man med svåra knivskador.

Polisen har inlett en förundersökning om mord alternativt dråp och en person anhölls men är nu släppt.

– Efter förhör har misstankarna försvagats och åklagare har beslutat att frige personen som har suttit anhållen, säger Maria Linné, RLC-kommunikatör vid polisens ledningscentral.

Brottsmisstankarna kvarstår

Polisen meddelar att brottsmisstankarna kvarstår tills Rättsmedicinalverket är färdiga med sin undersökning.

 – Nu ska vi utreda och gå till botten med vad som har inträffat. Oavsett vad som har hänt så är det en tragisk händelse för de inblandade, säger Per-Anders Heikkilä, chef på grova brott.

Anhöriga har underrättats och under skärtorsdagen dagen kommer polisen att genomföra en teknisk undersökning vid den misstänkta brottsplatsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.