Foto: Google Earth

Personal sörjer kollega – på fredag stängs återvinningen i Luleå

Uppdaterad
Publicerad

I helgen omkom en man i 50-årsåldern i en dykolycka i sjön Nuorajärvi norr om Kiruna – och på fredagen kommer alla hans kolleger inom renhållningen i Luleå att ha en gemensam minnesstund.

– För att alla ska få vara med kommer vi på fredag att stänga återvinningen på Kronan redan klockan 11.30, säger Erik Öhrling, vd på Lumire.

När SVT når Erik Öhrling har han just pratat med NSD och han berättar att det varit en mycket tuff måndag på jobbet:

– Vi är både chockade och sorgsna över att vår arbetskamrat har omkommit. Han var en mycket omtyckt person som arbetat hos oss i tio år. Dödsolyckan är en hemsk händelse för oss alla.

Hoppas på förståelse

Erik Öhrling hoppas att allmänheten ska ha förståelse för att servicen blir mer begränsad under fredagen. Normalt brukar återvinningscentralen på Kronan vara öppen till klockan 16. 

– Men nu stänger vi alltså klockan 11.30. Det kan också innebära att vi inte hinner hämta alla sopor som vi brukar, men den som inte har fått kärlen tömda ska låta tunnorna stå kvar så hämtar vi soporna senare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.