Pingisen är bra för själ och hjärta

Uppdaterad
Publicerad

Idag är det den internationella Parkinsondagen och Norrbottens Parkinsonförening uppmärksammar detta med aktiviteter på en idrottsarena i Luleå.

Parkinsondrabbade, anhöriga samt allmänheten får prova på att spela bordtennis och lära sig mer om den kroniska sjukdomen.

Pingisen har hjälpt väldigt mycket för Thorbjörn Lindström. Bara för några år sedan haltade han och släpade benenen efter sig. Han satt även i rullstol och använde både rollator och permobil. Men för tre år sedan när han började spela pingis så förändrades has liv.

 – Den har hjälpt mig otroligt mycket, jag har gått med rulator tidigare och nu klarar jag mig som oftast, nu använder jag den bara ibland. Jag tycker pingisen har hjälp mig otroligt bra, säger Thorbjörn lindström

– Kvällen när jag har tränat pingis så är jag frisk både i kropp och skäl, jag känner inte av min parkinson och det är värt allt, säger Stig Hedberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.