Mannen ska ha riktat pistolen, ensoft air gun mot kassörens huvud. Foto: Polisens förundersökning

Pistolrånade kiosk – bytet blev salta hockeypuckar

Uppdaterad
Publicerad

En pistolbeväpnad man gick in på en godisaffär, stal en påse med salta hockeypuckar och riktade sedan pistolen mot kassörens huvud. Nu åtalas han för rån. 

Händelsen ska enligt åtalet ha utspelat sig på en godisbutik i Övertorneå i september förra året. Kassören har i polisförhör berättat att den misstänkte kom in i butiken och gick fram till ett godisstånd där han tog en påse med salta hockeypuckar till ett värde av tio kronor. Därefter gick han fram till kassan.

Men istället för att betala riktade han en pistol mot kassörens huvud och sa ”om jag visar den här behöver jag väl inte betala eller”.

Den misstänkte lämnade sedan butiken och ringde själv till polisen. Mannen har erkänt gärningen och har i förhör uppgett att han köpt pistolen, en soft air gun ett par veckor innan. Mannen är dömd sedan tidigare och åtalas nu för rån alternativt grovt rån.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.