PIF på väg mot Champions League

Piteå IF på väg mot Champions League

Uppdaterad
Publicerad

Piteå IF:s damlag garanteras minst en halv miljon kronor i extra intäkter i Champions League då storlagen kommer till LF arena.

– Det här är jättestort för oss, säger Anders Eriksson, sportansvarig i styrelsen.

Fyra representanter från Piteå IF DFF var på onsdag kväll på besök i Linköping som spelade åttondelsfinal i Champions League (CL) mot favorittippade Paris Saint-Germain från Frankrike.

Och dessutom träffade de elitfotbollsföreningen för damer för att bli informerad om CL-manualen, reglerna och kraven för att vara med.

Piteå IF mot guld

”Jättestort för oss”

Piteå IF DFF garanteras 500 000 kronor om laget blir sämst tvåa i damallsvenskan och kvalificerar sig till CL. Sedan är ersättningen 250 000 kronor per omgång.

– Det är jättestort för oss att vi ser ut att få vara med och mäta oss mot de bästa lagen i Europa. Visst är det ett ekonomiskt vågspel, men vi tror att det är bra för oss även ekonomiskt, säger Anders Eriksson, sportansvarig i föreningens styrelse.

Och allt tyder på att LF arena, som kan ta in 3.500 åskådare, kommer att få besök av storlag från Europa nästa säsong.

– Vi är övertygade om att vi kommer att kunna spela Champions League hemma på LF-arena. Det enda som fallerar just nu är belysningen, som vi fått dispens för fram till sista maj 2019. Men Piteå kommun har sagt att det finns medel för att byta ut den under försäsongen, säger Anders Eriksson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Piteå IF mot guld

Mer i ämnet