Piteås Ronja Andersson och Vittsjös Catherine Bott under söndagens fotbollsmatch. Foto: Bildbyrån

Piteå IF:s damer spelade mållöst – igen

Publicerad

Det blev mållöst och oavgjort när Piteå IF:s damer på söndagen spelade borta mot skånska Vittsjö, som var närmast seger i matchen.

Förra året förlorade Piteå IF båda matcherna mot Vittsjö som startat damallsvenskan starkt i år med fem förlustfria matcher och en tredjeplats i tabellen.

Och skånelaget tog också kommandot och vann flest dueller i den försvarsinriktade matchen.

”En kampfylld match”

Under den sista kvarten pressade Vittsjö på hårt  för ett segermål och hade flera farliga lägen. Piteå IF hade en riktig bra chans – June Pedersen slog ett inlägg som tog i ribban och ut.

Men matchen slutade alltså 0-0 och Vittsjö gick upp i tillfällig serieledning, men det kan förändras på måndag kväll efter toppmötet mellan Rosengård och Linköping.

– Det var en kampfylld match som var ganska chansfattig. Vi tar med oss en poäng härifrån och det var ett tag sedan vi gjorde det mot Vittsjö så det är bra, säger huvudtränaren Stellan Carlsson.

Slitna spelare

För Piteå IF:s damer var det den andra mållösa matchen i rad och anfallsspelet fungerade inte alls som det gjorde förra säsongen.

– Vi gjorde mycket bra, bland annat i försvarsspelet, men vi hade inte kraften att vinna matchen. Vi har många slitna spelare just nu och det gäller verkligen ladda om och att få tillbaka energinivåerna till torsdagens match mot Limhamn/Bunkeflo, säger Stellan Carlsson. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.