Madelen Janogy. Foto: SVT

Piteåspelaren kan göra landslagsdebut

Uppdaterad
Publicerad

Piteås Madelen Janogy är uttagen till damlandslaget läger i Sydafrika.

Svenska Fotbollsförbundet skriver på sin hemsida att Piteås Madelen Janogy finns med i damlandslaget i fotbolls trupp som under söndagen reser till Sydafrika.

Det efter att förbundskaptenen Peter Gerhardsson valt att kalla in en extra spelare till årets första läger.

– Madelen är en spännande spelare som vi varit nyfikna på att se under en samling. Det känns passande att hon nu får möjlighet att resa med oss till Sydafrika, säger Peter Gerhardsson på Svenska Fotbollsförbundets hemsida.

”Det är ju en dröm”

23-årige Madelen Janogy som vann SM-guld med Piteå i höstas har gjort sex U23-landskamper. Lägret i Sydafrika blir hennes första med landslaget.

– Det var väldigt oväntat så klart, men det är också fruktansvärt roligt. Det är ju en dröm man haft sedan man var liten så för mig handlar det nu om att åka och visa vad jag kan, att njuta av att vara med. Det gäller att inte sätta så stor press på mig själv utan det blir en bra möjlighet för mig att se hur det fungerar i damlandslaget och visa upp mitt sätt att spela, säger Madelen Janogy på Svenska Fotbollsförbundets hemsida.

Landslaget kommer under lägret spela en officiell match mot Sydafrika den 22 januari.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.