En vandrare i de mäktiga fjällen i Abiskoområdet. Den 24 juni börjar sommarsäsongen 2021. Foto: Gösta Fries/STF

Säsongspremiär i Abisko – hela turiststationen öppnas men anpassas efter covid-19

Uppdaterad
Publicerad

Det börjar dra ihop sig till säsongspremiär för Abisko Turiststation. Hela anläggningen håller öppet i år, men man kommer inte tumma på myndigheternas restriktioner kring coronasmittan.

– Aktiviteterna anpassas, men skönt att vi rör oss i rätt riktning, säger platschefen Jessica Milkéwitz.

Svenska Turistföreningens turiststation i Abisko håller öppet som vanligt i sommar. De har ständigt uppdaterat sig efter myndigheternas restriktioner, som precis som ifjol även gäller i sommar.

– Vi öppnar 24 juni och då öppnar vi hela anläggningen med linbana, restaurang, butik och guidad verksamhet. Självklart med anpassningar utifrån rådande restriktioner, säger Jessica Milkéwitz, platschef.

”Klarat oss förhållandevis bra”

Pandemin har pågått i över ett år och Abisko Turiststation har fått anpassa sig under såväl vinter- som sommarsäsong. Nu ser man äntligen ljuset i tunneln.

– Utifrån ett branschperspektiv känns det roligt och skönt att vi rör oss i rätt riktning. Vi är på väg ur den här pandemin! Det har varit stora utmaningar det senaste året men efter omständigheterna har vi som naturanläggning klarat oss förhållandevis bra, säger Jessica Milkéwitz.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.