Foto: Jens Ökvist/TT

Polarbröd satsar ytterligare 117 miljoner på nytt bageri

Uppdaterad
Publicerad

300 miljoner kronor. Så mycket planerar Polarbröd att satsa på sitt nya bageri i Älvsbyn. Företaget har sedan tidigare meddelat att de satsar 183 miljoner men skjuter nu till ytterligare ett mångmiljonbelopp.

Under ett extra styrelsemöte den femte november tog företagets styrelse beslut om att satsa ytterligare 117 miljoner i den första etappen av bageriet i Älvsbyn. Man tog även beslut om att skjuta till 56 miljoner kronor på bageriet i Bredbyn för att i närtid kunna maximera sin kapacitet.

Varför man satsar ännu mer pengar är för att skapa ett mer långsiktigt och gediget bygge från start, enligt Polarbröd. Det är dock samma tidsplan som innan och det nya bageriet förväntas stå klart nästa höst.

– Den fortsatta projekteringen visar att det här skapar de allra bästa förutsättningarna för de kommande etapperna i bageriet i Älvsbyn, säger Polarbröds vd Anders E Johansson i ett pressmeddelande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Branden på Polarbröd i Älvsbyn

Mer i ämnet