Polis i Norrbotten får böta för slangstöld: ”Behövde bara en stump”

Uppdaterad
Publicerad

En polisinspektör i Norrbotten bötfälls efter att ha stulit flera varor – bland annat slangbitar – på en butik. Mannen förklarade i förhör att han ”bara behövde en stump”.

Det var personal som upptäckte det hela på kameraövervakningen. Mannen ska ha gått runt med en kniv i butiken och skurit av slangbitar som han stoppade i fickorna. Därefter stoppade han även kniven och två slangklämmor i flickorna.

Efter detta gick mannen till kassan och betalade för några andra saker innan han lämnade butiken. Väl utanför portarna blev han stoppad av personalen och en polispatrull kallades till platsen.

”Behövde en stump”

I förhör förklarade mannen att han inte ville betala för slangarna eftersom de såldes på löpmeter och han ”bara behövde en stump”.

Mannen har erkänt brott och uppger att han hade möjligheten att lägga fram allt samt betala för det, men att anledningen till att han inte gjorde det bara var dumheter.

Flera tusenlappar i böter

Åklagarmyndigheten har bekräftat för nyhetsbyrån Siren att ett strafföreläggande för ringa stöld är godkänt. Böteslappen för polisinspektören blev dagsböter på sammanlagt 9 600 kronor.

Stöldgodset, som hade ett värde på 218 kronor, är återlämnat till butiken. Mannen ska dock betala tillbaka 187 kronor till butiken för varorna som de inte kan sälja vidare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.