Foto: SVT

Misstänkt mordförsök – här söker hundpatruller efter vapen

Uppdaterad
Publicerad

En person ska i natt ha blivit knivhuggen i Svartöstaden utanför centrala Luleå, enligt uppgifter till SVT Norrbotten. Polisen utreder händelsen som försök till mord.

Det var strax före klockan fem på onsdagsmorgonen som polisen fick kännedom om att ett brott begåtts mot en person nära industriområdet i Svartöstaden. Enligt uppgifter till SVT Norrbotten ska en person ha blivit knivhuggen.

Ett område bredvid gång- och cykelbanan i Svartöstaden spärrades under natten och onsdagsmorgonen. Hundpatruller har varit vid platsen och sökt av området – och enligt uppgifter till SVT Norrbotten letade de efter en kniv. Det är oklart om något fynd har hittats i området.

Offret fick skador

Polisen har sedan dess varit förtegna om händelsen – men vid 14-tiden meddelade polisen att nattens händelse rubriceras som försökt till mord. Offret fick även skador i samband med händelsen, dock inte livshotande.

Söker iakttagelser

Polisen arbetar vidare med förhör och andra utredningsåtgärder. Polisen söker även efter iakttagelser från allmänheten som eventuellt kan sättas i samband med händelsen.

Avspärrningarna runt den misstänkta brottsplatsen hävdes klockan åtta på morgonen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.