Polisen i Kalix jagade en man misstänkt för drograttfylla. När han försökte smita från platsen så blev han påkörd av en polisbil. Foto: Regional Nyhetsgrafik

Biljakt i Kalix – polis körde på man som försökte fly

Uppdaterad
Publicerad

Flera polisbilar jagade på onsdagseftermiddagen en bilist i Kalix misstänkt för drograttfylleri.

Jakten slutade med att en polisbil körde på mannen som är i 30-årsåldern när han lämnade sin bil och flydde till fots.

När bilföraren vägrade stanna vid en poliskontroll i Kalix började polisen jaga honom. Biljakten tog slut vid 14.30-tiden då den misstänkte bilföraren körde av vägen vid Björkforsvägen/Centrumvägen.

– Mannen försökte smita från platsen och när han rusade ut på vägen så hann inte polisen stanna utan körde på honom, säger Börje Öhman, kommunikatör vid polisen.

Vårdades på platsen

Blev han allvarligt skadad?

– Han hamnade under bilen men blev inte allvarligt skadad, säger Börje Öhman.

Enligt Börje Öhman ska mannen ha skadats på någon del av kroppen.

Bilföraren fick vård på platsen av ambulanspersonal och fördes sedan till sjukhus. Både polisbilen och den dikeskörda bilen måste bärgas från platsen.

Enligt den rutin som gäller när någon skadas i samband med ett polisingripande så kommer händelsen att anmälas till Särskilda Utredningar för prövning om något fel har begåtts.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.