Polisen: A-traktorer ett växande problem

Uppdaterad
Publicerad

Krock med dagis och en A-traktor som gick 100 kilometer per timme – flera händelser det senaste halvåret har gjort att A-traktorerna i Piteå hamnat i fokus. Polisen tycker att de ser ett växande problem medan ungdomarna känner sig jagade av vuxenvärlden.

I oktober körde en A-traktor in i Bergsvikens förskola i Piteå. I november blev en pojke påkörd på Noliaparkeringen och nu i söndags tog polisen en A-traktor som gick 100 kilometer per timme. Och polisen märker av en ökad irritation bland piteborna.

Mats Lundmark på polisen i Piteå menar att ungdomarna som kör A-traktorer har blivit fler och då har också klagomålen ökat:

– Det har ju blivit som en explosion av A-traktorer och tyvärr så ringer det ju in mycket om att det är buskörning.

En del av ungdomarna tycker att ni jagar dem?

– Ja, det är väl så. Vi jobbar väl mot det som är ett problem. Det är ju många ungdomar som sköter sig, vi ska inte säga annat men de är unga och det är ganska roligt att köra och sladda.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.