Två män är misstänkta för sexköp efter polisinsats. Bilden är tagen vid ett annat tillfälle. Foto: TT

Polisinsats mot sexköp – två män misstänkta

Uppdaterad
Publicerad

Polisen slog till mot prostitutionen i Luleå på lördagskvällen. Två män är nu misstänkta för sexköp. Vid polisinsatsen kom det också fram uppgifter som tyder på att kvinnorna är utsatta för människohandel alternativt koppleri.

Det var på lördagskvällen som polisen bevakade två kvinnor som befann sig i ett hotellrum i centrala Luleå, som NSD var först med att berätta.

När en bil plockade upp kvinnorna utanför hotellet och körde dem till en annan adress där polisens spanare uppfattade att sexköpet skulle äga rum, så slog polisen till.

SEXHANDEL I LULEÅ

Männen förhörda

– Omständigheterna kring kvinnornas vistelse i Sverige gör att vi misstänker att det handlar om människohandel alternativt koppleri, säger Fredrik Selberg, jourhavande förundersökningsledare vid polisen, till SVT Nyheter Norrbotten.

Polisen misstänker att sexhandeln är organiserad och styrs från ett utomeuropeiskt land.

De två männen som är misstänkta för sexköp är födda 1988 respektive 1989. Männen fick följa med till polishuset men släpptes efter förhör.

Enligt uppgift ska kvinnorna ha tackat nej till stöd och hjälp från svenska myndigheter. Lördagens insats är den andra som polisen gjort inom loppet av en månad i Luleå.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

SEXHANDEL I LULEÅ

Mer i ämnet