Det var här, under Södra Hamnleden, som den misstänkta grova våldtäkten skedde. Foto: Randi Gitz, SVT

Polisen om misstänkta våldtäkten i Luleå: ”Står och stampar”

Uppdaterad
Publicerad

Det finns fortfarande ingen misstänkt efter den misstänkta grova våldtäkten i Luleå. – Vi står och stampar litegrann, säger Per-Olov Andersson, förundersökningsledare.

Det var den 12 september som polisen fick in ett larm om en misstänkt grov våldtäkt där en yngre kvinna ska utsatts för en grov våldtäkt av flera personer. Händelsen skedde sent på natten i en gångtunnel i centrala Luleå.

Ingen kontakt med vittnet

Det har nu gått åtta dagar sedan händelsen och polisen har fortfarande ingen misstänkt. De har inte heller fått kontakt med en kvinna som ska ha hjälpt den yngre kvinnan från platsen.

– Vi står och stampar litegrann, säger Per Olov Andersson, förundersökningsledare för enheten vid grova brott.

Inga planer på att lägga ner förundersökningen

Polisen kommer nu att förhöra lite personer som de hoppas ska ge fler eventuella vittnesuppgifter. Man väntar även in analyserna av provtagningarna som gjordes efter händelsen.

– Vi har inga planer på att lägga ner förundersökningen i nuläget utan vi har fått fram lite uppgifter som vi kommer att jobba vidare med, säger Per Olov Andersson, förundersökningsledare för enheten vid grova brott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.