Parken Floras kulle i Luleå har spärrats av i väntan på teknisk undersökning. Polisen utreder ett grovt brott. Foto: Marcus Perjus, SVT

Polisen utreder grovt brott i centrala Luleå

Uppdaterad
Publicerad

Polisen i Norrbotten utreder ett grovt brott i Luleå. Polisen är förtegen om brottsrubriceringen. Under söndagskvällen sattes avspärrningar upp i centrala Luleå vid Floras kulle nära busstationen.

Vad det gäller går inte polisen ut med än. Polisen uppger att man fick samtal vid 17-tiden som ledde till en utryckning till de centralare delarna av Luleå. En förundersökning om att utreda brott har inletts. Det hela beskrivs som en enskild händelse.

– Det är ingen fara för allmänheten, uppger befälet Johan Lindgren vid polisens ledningscentral för SVT.

Avspärrning för teknisk undersökning

Området kring den plats som är trolig brottsplats, parken Floras kulle, har spärrats av, i väntan på teknisk undersökning.

Förundersökningen är i ett tidigt skede och polisen ger inga fler uppgifter i nuläget, skriver polisen på sin hemsida. Polisen uppger även att man har hög arbetsbelastning under söndagskvällen och besvarar inte fler mediesamtal under kvällen.

Foto: Marcus Perjus, SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.