Arkivbild. Foto: SVT

Misstänkta tjuvar greps efter polisinsats

Uppdaterad
Publicerad

Två män i 20-25 årsåldern har gripits efter en polisinsats i Rosvik.

Polisen befann sig i området med bland annat helikopter och piket. Det bekräftades kort efteråt att polisen hade ett ärende i området som fortfarande pågick. Däremot hade polisen lämnat området.

– Vi har haft ett ärende där,  men jag kan inte säga något om det riktigt ännu då de fortfarande håller på att jobbar. Jag får återkomma när jag fått mer information i ärendet, säger Liv Fahlén, kommunikatör vid polisens regionledningscentral.

Uppdatering:

Vid 16.50-tiden berättade polisen att två män nu är anhållna för stöld efter förhör av åklagare.

En polispatrull försökte stoppa en bil i Rosvik, men föraren stannar inte på polismans tecken. Patrullen tappade kontakt med bilen, men kort därpå påträffade de två män som kan kopplas till bilen.

I samband med en husrannsakan i männen bil hittades stöldgods som kan kopplas till en stöld i Luleå. Männen är nu gripna misstänkt för stöld, samt ringa narkotikabrott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.