SM-veckan Foto: Bildbyrån

Politiker säger ja i Luleå till SM-vecka

Uppdaterad
Publicerad

Luleå och Boden har chans att anordna SM-veckan för vinteridrott 2024. Under måndagen har arbetsutskottet i Luleå kommun valt att ställa sig bakom förslaget.

Frågan ska nu vidare till kommunstyrelsen för beslut. Om förslaget går igenom ska Luleå kommun ansöka hos Riksidrottsförbundet om att, tillsammans med Bodens kommun, fungera som värdkommun för SM-veckan vintern 2024.

”Betyder mycket”

– Trots att pandemin satte käppar i hjulet för SM-veckan i år, så känns det roligt att vi tillsammans med Boden får möjlighet att vara med 2024 istället. SM-veckan är ett stort arrangemang som betyder mycket för värdstäderna, säger Fredrik Hansson (S) kommunalråd i Luleå kommun..

Frågan kommer även att behandlas av Bodens kommun. Inför SM-veckan 2024 föreslås kommunerna avsätta en gemensam budgetram på 10 miljoner kronor.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.