Jakob Setterberg, Ebba Forsberg och Sanna Sundström Foto: Janne Danielsson/SVT

Premiär för ”Andra åket” – ny komediserie inspelad i länet

Uppdaterad
Publicerad

På söndag är det premiär för Felix Herngrens nya komediserie ”Andra åket”. En komedi inspelad i området kring Björkliden. Och redan nu kan SVT bekräfta att det blir en säsong två.

Inspelningsstarten är satt till slutet av januari. Premiärdatumet är inte klart ännu, men att det blir ett andra åk för serien är i alla fall definitivt.

–Väldigt roligt att få ge grönt ljus åt en andra säsong av Andra åket. Extra roligt för att den här serien introducerar flera nya superbegåvningar för den breda publiken, säger Anna Croneman, programchef på SVT Drama.

–Jag är väldigt glad över beskedet från SVT att vi får göra en säsong till av Andra åket, en serie jag personligen är extra förtjust i. Serien har en fantastisk mix av nya stjärnskott och etablerade proffs och det ska bli ett nöje att fortsätta samarbetet med dom, säger Felix Herngren.

Flyttlasset går från Stockholm till Björkfjället

Andra åket är komediserie i åtta delar som kretsar kring Madde som är född och uppvuxen i Björkfjället. Björkfjället är en liten skidort långt uppe i norr där hennes mamma driver ett litet hotell. När hon går i pension tar Madde och hennes man Petter chansen att starta ett nytt liv och själva driva hotellet. Med en bångstyrig tonårsdotter går flyttlasset från Stockholm till det karga och vidsträckta fjällområdet längst uppe i norr.

Andra åket har premiär den 11 november i SVT1 och på SVT Play och regisseras av Felix Herngren, Martin Persson och Eddie Åhgren. Manusgruppen består av Erik Hultkvist, Tapio Leopold, Sara Marmnäs-Andersson, Niclas Carlsson och Felix Herngren. Bland skådespelarna hittar vi Sanna Sundqvist, Jakob Setterberg, William Spetz, Bert-Åke Varg, Mattias Fransson, Ida Engvoll och Lena T Hansson m.fl.

Andra åket samproduceras av SVT, FLX och Filmpool Nord.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.