En hel del hade redan hittat till Södra strand, trots att de bara hållit öppet någon timme. Foto: SVT/Linda JonesVisa alla (3)
Visa alla (3)

Premiär för Södra strand

I dag förvandlades Södra hamnplan i Luleå till Södra strand. Här kommer besökare bland annat kunna äta glas, sola, bada och spela volleyboll.

Det är tredje året i rad som Luleå kommun väljer att satsa på Södra strand.

– Det känns fantastiskt roligt att återigen öppna upp Södra strand. En satsning som i högsta grad berikar Luleå som sommarstad och som är välbesökt av både Luleåbor och turister. Nu ser vi fram emot härliga dagar på Luleås egen city beach, säger Michael Öhman, stadsbyggnadsförvaltningen Luleå kommun i ett pressmeddelande.

I nästan två månader håller Södra strand öppet. Foto: SVT

LÄS MER: Södra strand blir vinterstrand

Södra strand är öppet alla veckans dagar fram till 20 augusti. Människor som besöker platsen kommer att kunna köpa både mat och fika. Det finns även möjlighet att låna begagnade sportprylar. Man kan även spela till exempel boule, pingis och volleyboll.

Så arbetar vi på SVT Nyheter

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer